NOU: Epilare definitivă cu laserul natural Alexandrite de la DEKA, standardul de aur în epilarea cu laser
PROMO: Discount de 10%, 15% sau 20% la achiziția abonamentelor pe laserul Alexandrite DEKA.
PROMO: Epilare laser luna martie: Dacă te programezi împreună cu o prietenă beneficiezi de extra discount. Detalii în pagina cu promoţii sau telefonic la 0785.108.446.

Întrebări frecvente

Tratamentul de epilare definitivă prin aparatul LASER DIODĂ ERIDE SMART DUAL, un nou sistem laser diodă, cu trei lungimi de undă integrate într-un singur aplicator (755nm + 808 nm + 1064 nm) – Diodă,  rază ALEXANDRITE și Nd:Yag este unul dintre cele mai performante sisteme de fotoepilare.

Foliculii distruși dispar pentru totdeauna, însă nu trebuie omis faptul că organismul uman este viu și poate da naștere altor foliculi pe parcursul vieții. Din acest temei, se recomandă sedințe anuale de întreținere a rezultatului tratamentului. La sfârșitul ședințelor părul va fi eliminat în proporție de 90%. Firele de păr rămase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile.

Astfel, termenul de epilare definitivă este impropriu deoarece încheierea ședințelor nu asigură un rezultat definitiv, ceea ce înseamnă ca o mulțime de factori la nivel hormonal pot relua creșterea părului. Pentru a păstra foliculii în stadiul inactiv pentru totdeauna și pentru a te bucura de o piele fină sunt recomandate unanim ședințe de întreținere efectuate o dată sau de două ori pe an.

Atât eficiența, cât și durata tratamentului diferă în cazul fiecărei persoane și depind de culoarea pielii și a părului fiecarui client (de fototip), dar și de zona tratată, de vârstă, de statusul hormonal și de sexul clientului (barbații având uneori nevoie de mai multe ședințe de fotoepilare). Rezultatele cele mai spectaculoase le obțin persoanele cu pielea albă și părul negru și gros, însă epilarea definitivă este eficientă în cazul tuturor fototipurilor.

Pentru asigurarea celor mai bune rezultate, un rol important îl are și specialistul care face tratamentul, în cadrul Derma Pro Center aceștia fiind instruiți în conformitate cu un protocol international, având acreditare în domeniu și folosind în beneficiul clientului cele mai performante tehnologii.

Pentru că foliculii piloși sunt extrem de numeroși, iar prin fototermoliză se distrug numai cei aflați în stadiu activ la momentul tratamentului. Câtiva însă, după tratament, rămân inactivi în piele. Ei se pot păstra în acest stadiu pentru toată viața dacă nu apar condiții care să-i stimuleze, precum anumite dezechilibre hormonale. Dacă însă apar altfel de dezechilibre (de exemplu creșterea semnificativă a nivelului de testosteron), părul poate apărea din nou, chiar dacă a fost urmat un tratament de epilare laser.

În majoritatea cazurilor o sedinta de epilare laser, de intreținere, o dată pe an, rezolvă situația. Pentru a avea însă rezultate eficiente pe termen cât mai lung, trebuie să se evite dezechilibrele hormonale pronunțate. Pentru aceasta, se impune un regim de viață echilibrat, fără excese alimentare, evitarea pe cât de mult posibil a situațiilor foarte stresante și a stadiilor avansate de oboseală.

Studiile clinice efectuate la nivel internațional și experiența practică impun un protocol de 8-10 sedințe pentru o eficiență maximă, însă există situații în care acest protocol poate fi prelungit cu 1-2 sedințe. În ceea ce privește frecvența tratamentului aceasta diferă în funcție de zona tratată, de regulă 4 săptămâni pentru față și 6 săptămâni pentru corp. Rezultatele se vor vedea imediat, chiar după prima ședință, însă efectul final se va instala la câteva luni după tratament. La aceste ședințe se adaugă o sedință anuală pentru întreținere.

Durata tratamentului variază în funcție de zona care se dorește a fi epilată. Astfel, cu titlu de exemplu precizăm că pentru buza superioară, bărbie, axilă sau inghinal, tratamentul durează între 5 și 20 minute, iar în cazul gambelor și antebrațelor timpul crește  între 30 minute și 1 ora.

În principal, ședințele de epilare definitivă pot începe de la vârsta de 16 ani, însă cu riscul reactivării foliculilor din cauza schimbărilor hormonale din adolescență. După perioada pubertății și adolescenței, rezultatele sunt mai sigure și mai de lungă durată. Menționăm că pentru minorii între 16 și 18 ani este necesar și acordul scris al reprezentantului legal.

Categoric NU! Expunerea la soare sau solar imediat după ședințele de epilare definitivă este interzisă. Trebuie evitată expunerea la soare/solar 5-7 zile după ședința de epilare cu laser.

În timpul ședințelor de epilare nu este admis să simți durere ci pot fi experimentate mici pișcături “intepaturi ca de tantar”, care pot fi mai intense sau nu, în funcție de pulsul laserului și de sensibilitatea la durere a persoanei respective. Intensitatea aparatului va putea fi reglată astfel încât aceste înțepături să nu îți creeze discomfort. Această senzație dispare treptat pe masură ce rădăcinile firelor vor fi reduse.

NU! Rezultatul procedurii de epilare cu laser nu depinde de senzațiile resimțite în timpul ședinței, ci de respectarea recomandărilor pentru perioda anterioară și posterioară fiecărei ședințe, precum și de evoluția hormonală și particulară a fiecărei persoane.  O persoană poate să simtă mici pișcături, care pot fi mai intense sau nu, sau chiar să nu simtă nimic, în principal în funcție de gradul de sensibilitate la durere pe care îl deține.

Tratamentul se poate realiza doar pe pielea sanatoasa, de aceea nu este indicat persoanelor care sufera de boli de piele sau de alergii la soare.

Cu cel putin 4 săptămâni înainte de ședință să nu folosești metode de îndepărtare a părului cu tot cu rădăcină, precum epilarea cu ceară, smulgere sau electroliză. Cu o zi înainte de tratament părul  se va îndepărta prin radere cu aparatul de ras. Se va încerca, pe cât posibil, să nu se irite cu lama zona de tratament. Nu îți face griji, chiar dacă mai rămân fire de par crescute, vom retușa zona cu lama chiar înainte de începerea tratamentului astfel încât să nu existe nici un fir de păr crescut mai mult de 2 milimetri.

Asigură-te nu ai exfoliat zona cu 4-5 zile anterior tratamentului, că nu ai aplicat pe zona care urmează a fi tratată loțiuni parfumate, parfumuri, deodorante cu alcool sau creme cu filtru solar și că ai citit cu atenție instrucțiunile de pregătire afișate pe site-ul www.dermaprocenter.ro.

Ca orice metodă, şi aceasta are unele contraindicaţii, iar acestea sunt: tumorile, leziunile „ciudate” de la nivelul pielii, cazul femeilor însărcinate sau aflate în perioada de alăptare, diabeticii, persoanele care au stimulator cardiac, epilepsie, hemofilie, boli ale pielii (herpes, psoriasis), persoanele care urmează tratamente anticoagulante sau tratamente fotosensibile sau daca există alte afectiuni, caz în care este indicat să fie întrebat medicul specialist despre posibilitatea de a efectua procedura în siguranță.

Astfel, asigură-te că nu ești însărcinată, că ai oprit medicația care poate cauza fotosensibilitate cu 10-14 zile înainte de sedință (inclusiv medicația atopică – creme cu retinol, retin A,  antibiotice), că nu alăptezi și ai citit cu atenție recomandările postate pe site-ul www.dermaprocenter.ro.

După tratamentul de epilare prin intermediul laserului, pot apărea, în principal la persoanele cu pielea foarte sensibilă, ușoare înroșiri ale pielii sau mici iritații locale, asemeni celor de după epilarea cu ceară, care vor persista timp de 4-6 ore. În cazuri extrem de rare, în primele trei zile după epilare, pot apărea usoare iritații sau mici umflături asemănătoare urticariei, care dispar însă de la sine.

Următoarele zile după tratament, firele de păr tratate vor apărea la nivelul pielii, dând impresia că ar crește. Nu  este cazul să vă speriați! Asta nu înseamnă că tratamentul nu va avea efecte. După aproximativ 10-14 zile, aceste fire de păr, a caror rădăcină intră în regresie, vor cădea singure. Este indicat să nu smulgeți firele de păr.

Epilarea definitivă este cea mai eficientă metodă prin care putem scăpa de foliculită și pilozitatea excesivă. Foliculita este o afecțiune care se manifestă la rădăcina firului de păr prin inflamare și roșeață. Tratarea foliculitei se realizează prin emiterea fasciculelor de lumină concentrate care pătrund la rădăcina foliculilor de păr, pe care o distruge fără a afecta pielea.

Evitați expunerea la soare sau la solar timp de 5-7 zile post tratament și folosirea lotiunilor auto-bronzante o săptămână post tratament;

Epilarea cu ceara, aparat de epilat, cremă depilatoare sau pensat nu sunt permise pe toată durata tratamentului, înainte și după ședințe;

Folosirea cremelor – loțiuni cu efect de înălbit sau parfumate pentru o perioadă de 24-48 de ore;

Frecarea, scărpinarea zonei, traumatizarea ariei tratate;

Băile fierbinți, duș fierbinte, saună, masaj, mersul la sală timp de 24-48 de ore;

Înot în apă cu mult clor (bazin);

Folosirea exfolianților timp de o săptămână;

Transpirarea puternică 24-48 de ore;

Purtarea hainelor foarte strâmte sau din material sintetic;

Tineți zona tratată uscată și curată;

Hidratarea corpului consumând multă apă este importantă.

Laserul acţionează condus de culoarea părului și în consecinţă distruge foliculul pilos. Dacă ai un tatuaj, terapeutul care îţi va realiza tratamentul de epilare cu laser va stabili un perimetru de siguranţă în jurul acestuia și va proceda la acoperirea tatuajului.

Care este raționamentul? Laserul focalizează doar punctele cu majoritate de melanină și detectează tatuajul ca și melanină, provocând deformarea acestuia și o arsură pe piele. Dacă nu ai tatuaje și dorești să îţi faci unul, recomandarea generală este să îţi finalizezi toate ședințele de epilare laser și ulterior să îţi faci tatuajul.

DA, dar similar zonelor cu tatuaje, indicele de melanină ridicat le face să aibă un aspect mai obscur decât restul pielii, iar laserul ar putea afecta negativ pielea dacă nu se iau măsuri de siguranță. De aceea se vor acoperi aluniţele cu dermatograf alb. În cazul pistruilor ce sunt aproape inperceptibili, nu există contraindicaţii.

Se pot epila definitiv cu laserul toate zonele corpului, exceptând zonele cu mucozităţi sau unde pielea este sensibila, subtire si puternic vascularizata precum nasul, ochii, canalul auditiv, labiile inferioare vaginale, sau zona scalpului.

DA. Apelează şi bărbaţii la această procedură de epilare definitivă. În general, pentru axile, spate şi piept.

Până în momentul în care nu se termină perioada de alăptare, nu se poate realiza tratamentul de epilare cu laser, ulterior se poate iniţia tratamentul cu toată siguranţa. Rațiunea acestei interdicții are ca temei faptul că în timpul acestor perioade corpul experimenteză diferite schimbări și dezechilibre hormonale care fac tratamentul de epilare cu laser ineficient.

DA, unica condiţie este să nu te fi expus direct la razele solare înainte de ședinţă cu cel puţin 7-10 zile. Se poate relua expunerea directă la soare după ședinţă în momentul în care pielea nu mai prezintă nici un fel de roșeaţă sau iritare provocată de epilarea cu laser. Acest fapt se explică prin existenţa unei cantităţi ridicate de melanină în piele ce ar putea afecta negativ tratamentul de epilare cu laser, provocând arsuri sau iritaţii nedorite.

Tehnologia laserului a ajuns în prezent la performanţa de a putea fi folosită chiar şi pe pielea foarte închisă la culoare, prin adăugarea unor dispozitive de răcire a pielii şi utilizarea laserelor cu lungime de undă mai lungă, care demontează odată pentru totdeauna mitul conform căruia nu se poate realiza epilare definitivă pe pielea bronzată.

NU, epilarea cu laser, denumită și fotoepilare, este o procedură medicală cu o istorie de peste 50 de ani. Începând cu anii ’60, fotoepilarea a reprezentat un subiect de mare interes în cercetare, iar din 1997, după numeroase experimente, s-a concluzionat că procedura este eficientă iar riscurile sale sunt minime, FDA aprobând utilizarea sa în rândul populaţiei generale. Cu timpul, laserele au devenit mai performante, astfel că procedura poate fi realizată în siguranţă indiferent de culoarea pielii, numărul necesar de ședinţe fiind redus, iar tratamentul devenind accesibil oricui.

Epilarea laser a ajuns să fie din ce în ce mai populară în întreaga lume. Conform statisticilor Asociației Americane a Chirurgilor Plasticieni din 2015, epilarea laser se alfă pe locul 4 în topul celor mai solicitate proceduri estetice minim invazive, după injectarea de botox, injectarea de acid hialuronic și peelingurile chimice. Cifrelel arată că, numai în anul 2013, în SUA, s-au efectuat peste 1 milion de ședinţe de epilare laser, numărul crescând de la an la an.

Laserul folosit în cadrul Derma Pro Center acţionează în mod selectiv pe pigmentul de la baza rădăcinii de păr fără a afecta în niciun fel pielea din jur, având încorporat un sistem de răcire permanentă a pielii, pentru o procedura sigură, rapidă și performantă.

În cei peste 50 de ani de utilizare a laserelor în scop medical și de înfrumusețare nu s-au întâlnit efecte adverse pe termen lung. Lumina infraroșie emisă de laserele pentru epilare nu produce modificări la nivelul celulelor pielii și al ADN-ului precum o fac lumina ultravioletă emisă de soare sau radiaţiile X, astfel că nu există riscul de apariţie a tumorilor cutanate, fapt demonstrat de numeroase studii medicale. Raza luminoasă pătrunde doar câţiva milimetri în profunzimea pielii, până la nivelul rădăcinii firului de păr, astfel că nu există niciun fel de efect asupra ţesuturilor mai profunde sau a organelor interne.

Este unanim acceptat faptul că tratamentul laser de îndepărtare a părului nedorit NU ESTE PERICULOS, nu pune sănătatea pielii sau a organismului în pericol fiind efectuat de terapeuții din  întreaga lume de foarte mulţi ani, cu eficienţă maximă și riscuri minime.

Epilarea prin intermediul laserului conduce la rezultate de remarcabile și de durată. Suplimentar, laserul stimulează formarea de colagen în piele, obținând astfel o piele mai fină. Totodată, laserul ajută la dispariției firelor de păr încarnate, a problemelor de foliculită și a iritațiilor cauzate de metodele tradiționale de îndepărtare a părului, asigurând astfel o piele sănătoasă, nu doar frumoasă, economisind în același timp ore importante din viața dumneavoastră și resurse financiare.