NOU: Epilare definitivă cu laserul natural Alexandrite de la DEKA, standardul de aur în epilarea cu laser
PROMO: Discount de 10%, 15% sau 20% la achiziția abonamentelor pe laserul Alexandrite DEKA.
PROMO: Epilare laser luna aprilie: Dacă te programezi împreună cu o prietenă beneficiezi de extra discount. Detalii în pagina cu promoţii sau telefonic la 0785.108.446.

Apărare dublă împotriva RUV: Vitamina C și SPF

STRESUL OXIDATIV

Pielea, prima noastră interfață cu mediul extern, este supusă stresului oxidativ cauzat de o varietate de factori, cum ar fi lumina solară ultravioletă, infraroșu și vizibilă, poluarea mediului, inclusiv ozonul și particulele și stresul psihologic.

Speciile reactive excesive, inclusiv speciile reactive de oxigen și speciile reactive de azot, exacerbează pigmentarea și îmbătrânirea pielii, ceea ce duce în continuare la neuniformitatea nuanței pielii, tulburări pigmentare, rugozitate și riduri ale pielii.

CE SUNT RADICALII LIBERI?

Radicalii liberi sunt molecule instabile din punct de vedere chimic care modifică structura ADN-ului uman și se dezvoltă din cauza radiațiilor, poluării, ingerării de pesticide și alte toxine. Radicalii liberi pot apărea și în urma deficiențelor nutriționale, stresului, intervențiilor chirurgicale, a diabetului, bolilor renale și a altor boli inflamatorii.

Din păcate, radicalii liberi fac parte din viața de zi cu zi. Sunt generate de stres, fumat, alcool, poluare și în mare parte de razele UV. Radicalii liberi sunt atomi de oxigen instabili, nocivi, invizibili care ne atacă pielea prin descompunerea structurilor esențiale, cum ar fi colagenul și lipidele protectoare ale pielii. Acest lucru declanșează inflamația pielii, care, în timp, are ca rezultat îmbătrânirea prematură a pielii, nuanța neuniformă a pielii și sensibilitate.

Antioxidanții sunt substanțe care neutralizează sau elimină radicalii liberi prin donarea unui electron. Efectul de neutralizare al antioxidanților ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ.

Produse cu protectie solară Vagheggi (fitocosmetice)

VITAMINA C UN PUTERNIC ANTIOXIDANT

Fiind un puternic antioxidant, vitamina C este programată să lupte împotriva radicalilor liberi sau a stresului oxidativ.

Deci, cum ajută vitamina C la apărarea împotriva radicalilor liberi?

Ei bine, este capabil să se stabilizeze și, prin urmare, să oprească radicalii liberi să atace pielea, prevenind deteriorarea pielii induse de soare. Dar iată partea interesantă – cele mai recente cercetări arată, de asemenea, că vitamina C îmbunătățește de fapt sistemul natural de apărare al pielii, ajutând să se protejeze mai bine de stresul oxidativ. Vitamina C poate fi folosită atât ziua, cât și noaptea, dar datorită beneficiilor sale antioxidante, este bine utilizată în timpul zilei când suntem expuși la lumina soarelui.

Atunci când este aplicată local, vitamina C poate neutraliza ROS cauzate de radiațiile solare și de factorii de mediu, cum ar fi fumul și poluarea . Vitamina C s-a dovedit a fi eficientă pentru tratamentul hiperpigmentării, al melasmei și al petelor solare. Acest lucru pare să fie legat de capacitatea sa de a obstrucționa situsul activ al tirozinazei – enzima care limitează melanogeneza.

COMBINAȚIA IDEALĂ: VITAMINA C ȘI SPF

Probabil că ești familiarizat cu folosirea protecției solare în fiecare zi,  chiar și iarna, dar știai că adăugarea de vitamin C poate crește și mai mult nivelul de protecție a pielii?

Purtarea SPF în fiecare zi este esențială pentru a preveni deteriorarea îmbătrânirii cauzate de razele UV ale soarelui, dar atunci când combinați un ser cu vitamina C cu SPF, vă dublați, în esență, beneficiile multiple de protecție a pielii și de prevenire a îmbătrânirii.

Studiile au arătat că utilizarea unui ser antioxidant cu vitamina C înainte de aplicarea protecției solare vă poate optimiza SPF , abordând daunele cauzate de soare și poluanți prin neutralizarea radicalilor liberi înainte de expunere. Potrivit acestui studiu, crema de protecție solară blochează doar 55% din radicalii liberi produși de expunerea la UV. Când vitamina C este introdusă în amestec, are loc o reducere statistică a leziunilor pielii. Deci, vitamina C nu contribuie direct la protecția solară, dar atunci când este combinată cu un SPF cu spectru larg, ajută la amplificarea eficacității sale. Și, desigur, vitamina C are și o mulțime de beneficii proprii.

Combinarea serului cu vitamina C și a protecției solare cu spectru larg s-a dovedit a fi mai eficientă în neutralizarea daunelor cauzate de radicalii liberi decât crema solară singură. S-a dovedit că combinația reduce semnificativ eritemul și arsurile solare induse de UVB.

Produse cu protectie solară Selenia (dermato-cosmetice)