NOU: Epilare definitivă cu laserul natural Alexandrite de la DEKA, standardul de aur în epilarea cu laser
PROMO: Discount de 10%, 15% sau 20% la achiziția abonamentelor pe laserul Alexandrite DEKA.
PROMO: Epilare laser luna martie: Dacă te programezi împreună cu o prietenă beneficiezi de extra discount. Detalii în pagina cu promoţii sau telefonic la 0785.108.446.

Radiațiile UV și factorul de protecție solar

Lumina ultravioletă este invizibilă pentru oameni, deoarece are lungimi de undă mai scurte decât lumina pe care o putem vedea. În spectrul UV, există două tipuri de raze care pot deteriora ADN-ul din celulele pielii și pot duce la apariția melanomului malign (cancer de piele) Este important să vă protejați pielea de ambele tipuri.

Ce înseamnă numărul SPF?

Eficacitatea unei creme solare este de obicei exprimată de factorul de protecție solară (SPF), care este definit ca energia UV necesară pentru producerea unei doze minime de eritem (MED) pe pielea protejată, împărțită de energia UV necesară pentru a produce un MED pe pielea neprotejată. Cu cât SPF este mai mare, cu atât este mai eficient produsul în prevenirea arsurilor solare.

Dacă ești în situația în care pielea ți se înroșește sau, mai rău, se arde chiar și după 10 minute de expunere la soare, trebuie să știi că aplicarea unui SPF de 15 va întârzia arsura de 15 ori, astfel aceasta va apărea în condițiile folosirii corespunzătoare a cremei abia dupa 150 minute. Dacă aplici SPF 50, protecția față de arsură va dura 500 de minute. Atenție, însă, calculele sunt aproximative și nu este suficient să aplici crema o singură dată dacă stai o perioadă îndelungată la soare.

Un SPF de 30 filtrează 96,7% dintre radiații. Un SPF de 50 filtrează 98% dintre radiații. La fel, un SPF de 15 oferă o protecție de 93% în fața radiațiilor UVB.

Pentru persoanele care au antecedente sau risc crescut de cancer de piele, boli genetice precum albinismul sau xerodermia sau anumite tulburări ale sistemului imunitar, SPF 50 poate să nu fie suficient. Același lucru este valabil și pentru anumite scenarii, cum ar fi drumeții sau schi la mare altitudine sau vacanță lângă ecuator.

Recomandăm o protecție solară rezistentă la apă, cu spectru larg, cu un SPF de  minim 30 sau pentru orice activitate extinsă în aer liber. Indiferent de SPF, totuși, este important să aplicați o cantitate mai mare cu 30 de minute înainte de a ieși afară și să o reaplicați din nou la fiecare două ore sau imediat după înot sau transpirație.

De ce trebuie să folosesc factorul de protecție solar după epilarea definitivă facială?

Expunerea imediată a feței la radiațiile UV fără protecție solară poate provoca apariția petelor hiperpigmentare în zonele epilate cu laserul. Arsurile pot apărea pe piele (24 până la 48 de ore după tratament) și se pot produce astfel mai multe leziuni ale structurii subadiacente a pielii.

Dacă mergeți la soare, trebuie să fiți absolut atenți în ceea ce privește aplicarea și reaplicarea de protecție solară în mod regulat (SPF50 +). De asemenea folosind pălării, ochelari de soare, antioxidanți și minimizând expunerea la soare în timpul orelor 10:00 – 16:00 ați putea să împăcați atât epilarea definitivă cât și mersul la plajă.

Selenia Cosmetic - RADIAȚIILE UV
Produse cu protectie solară Selenia (dermato-cosmetice)
Epilare laser DEKA
Epilare laser DEKA