NOU: Epilare definitivă cu laserul natural Alexandrite de la DEKA, standardul de aur în epilarea cu laser
PROMO: Discount de 10%, 15% sau 20% la achiziția abonamentelor pe laserul Alexandrite DEKA.
PROMO: Epilare laser luna aprilie: Dacă te programezi împreună cu o prietenă beneficiezi de extra discount. Detalii în pagina cu promoţii sau telefonic la 0785.108.446.

Radiațiile UV

Lumina ultravioletă este invizibilă pentru oameni, deoarece are lungimi de undă mai scurte decât lumina pe care o putem vedea. În spectrul UV, există două tipuri de raze care pot deteriora ADN-ul din celulele pielii și pot duce la apariția melanomului malign (cancer de piele) Este important să vă protejați pielea de ambele tipuri:

  • Razele UVB sunt cele mai dăunătore, penetrarea cărora este limitată la epiderm şi afectează, în special, cheratinocitele, provoacând arsuri solare și joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului de piele. Numărul SPF al unei creme de protecție solară se referă în principal la cantitatea de protecție UVB pe care o oferă.
  • Razele UVA provoacă leziuni ale pielii care duc la bronzare, precum și la îmbătrânirea pielii și ridurile. Cele mai scurte lungimi de undă ale razelor UVA contribuie, de asemenea, la arsurile solare. Este important să căutați cuvintele „spectru larg” pe eticheta unui produs, ceea ce înseamnă că are ingrediente care vă pot proteja atât de razele UVA, cât și de razele UVB.

Expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete (UV) poate provoca o serie de afecțiuni ale pielii, cum ar fi eritem, edem, hiperpigmentare, foto-îmbătrânire și melanomul malign. Deoarece nivelul radiațiilor UV este în creștere ca urmare a epuizării ozonului stratosferic și a schimbărilor climatice, este necesară o protecție a pielii umane împotriva efectelor nocive cauzate de radiații. Protecțiile solare conțin astăzi unul sau mai multe molecule UV sintetice care protejează epiderma.

Substanțele ecran (denumite și substanțe minerale sau substanțe anorganice) realizează o fotoprotecție fizică, nu absorb radiațiile ultraviolete, ci protejează pielea prin reflexia acestora. Aceste tipuri de substanțe nu sunt absorbite în piele, iar riscul de apariție a reacțiilor alergice este scăzut, dar de obicei lasă o peliculă alba pe piele. Cele mai frecvente filtre minerale întalnite în produsele cu factor de protecție solar sunt: Oxidul de zinc și dioxidul de titan.

Substanțele filtru sunt reprezentate de filtrele chimice (filter organice) ce realizează o fotoprotecție chimică și au propietatea de absorbi radiațiile UV. Acestea nu lasa urme pe piele.

       Recomandăm folosirea zilnică a unei creme cu factor de protecţie. Vă reamintim faptul că după sesiunile de epilare definitivă şi Dermalinfusion este necesar să aplicaţi din 2 in 2 ore factor de protecţie pentru a evita pigmentarea pielii.

Selenia Cosmetic - RADIAȚIILE UV
Selenia Cosmetic - RADIAȚIILE UV
Selenia Cosmetic - RADIAȚIILE UV